Productie 23 miljoen software ontwikkelaars code per dag: een stapel van 800 m A4’tjes

Wereldwijd produceren 23 miljoen software ontwikkelaars elke dag een stapel van 800 meter A4’tjes aan code per dag. Dubbel geprint. Welke impact heeft dat op jou?

De wereld digitaliseert in een ongekend tempo. Volgens de site www.daxx.com zal het aantal software ontwikkelaars in 2023 20,7 mil. zijn. Het tempo wordt nog opgeschroefd.

Bij Dell Technologies hebben ze er over nagedacht wat dat in 2030, over 10 jaar, voor de wereld gaat beteken. Heel veel. Het gaat ons dagelijkse leven ingrijpend veranderen.

  1. Networked reality: In het komende decennium wordt cyberspace een overlay bovenop onze bestaande realiteit, aangezien onze digitale omgeving verder reikt dan televisies, smartphones en andere schermen.
  2. Connected mobility: De voertuigen van de toekomst zullen in wezen mobiele computers zijn. We zullen erop vertrouwen dat ze ons in de fysieke wereld naar onze plaats van bestemming brengen, terwijl we in de beschikbare virtuele ruimtes communiceren, ongeacht waar we ons bevinden. De helft van de ondervraagde bedrijfsleiders (Nederland: 38%) gelooft dat ze tegen 2030 in een zelfrijdende auto zullen reizen.
  3. Van digital cities tot sentient cities: Steden zullen tot leven komen via hun eigen netwerkinfrastructuur van slimme objecten, zelfrapportagesystemen en AI-aangedreven analyses.
  4. Agents en algoritmes: We zullen allemaal worden ondersteund door een zeer gepersonaliseerd ‘besturingssysteem voor het leven’ dat kan anticiperen op onze behoeften en onze dagelijkse activiteiten proactief kan ondersteunen zodat we tijd overhouden voor andere zaken.
  5. Robot met sociale levens: Robots worden onze nieuwe partners voor het leven – door onze vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Robots zullen nieuwe kennis delen op hun sociale robotnetwerk om innovaties te crowdsourcen en de voortgang in realtime te versnellen. 39% (Nederland: 47%) van de bedrijfsleiders zou graag zien dat machines zelfbewust worden. Verder zou 70% (Nederland: 73%) mensen verwelkomen die samenwerken met machines/robots om onze menselijke beperkingen te overtreffen.
 
 

Jan Libbenga heeft onderzocht wat de levensduur van organisaties in 2033: dat is 5 jaar. Nu, 2020, is dat 15 jaar en in de jaren ’50 was dat 65 jaar.  De wereld verandert. Voordat je weet doet je organisatie niet meer mee. 

Ongetwijfeld is je organisatie al bezig met digitaliseren en veranderen. Gaat dat snel genoeg? Slagen alle veranderingen? Toch ongemerkt tegen de stroom op? Volop in beweging maar ten opzicht van je wereld sta je misschien stil?

Change Experts helpt je organisatie veranderingen op tijd identificeren, benutten en realiseren.  Actief veranderen. 

Blijf meedoen, blijf van betekenis.