Training Altijd een tevreden opdrachtgever

 
Bij de start van een opdracht is iedereen blij. De opdrachtgever omdat de opdracht (eindelijk) wordt uitgevoerd en de opdrachtnemer omdat hij/zij aan de opdracht kan beginnen. Het contact en de werkrelatie is goed. Tijdens het uitvoeren van de opdracht kan het contact en de communicatie minder worden. Een opdrachtgever, vaak ondergedompeld in het operationele, neemt aan dat alles naar wens verloopt. De opdrachtnemer neemt aan dat de opdracht naar tevredenheid wordt uitgevoerd. Oeps aannames. Het kan allemaal goed gaan. Maar ook niet. Op het moment van (voor) oplevering is moet de opdrachtgever betrokken zijn. Dan blijkt dat het resultaat niet naar wens is van de opdrachtgever. Een ontevreden opdrachtgever, jouw waardering is minder dan een 8. Het is vaak te laat voor damage control en de kans op een vervolgopdracht is verkeken. Dat moet voortaan anders.
 

Deze training is bedoeld voor managers, ondernemers en directeuren die streven naar tevreden opdrachtgevers die hun toegevoegde waarde aantoonbaar met een 8 waarderen. Deze training is ook geschikt voor jouw medewerkers die zelfstandig opdrachten uitvoeren bij de klant. 

Het is noodzakelijk dat je opdrachtgever, in- of extern, tevreden is met de door jouw geleverde prestaties. De tevredenheid wordt aangegeven met een 8. Scoor je een 8 dat weet je zeker dat je opdrachtgever echt tevreden is. Dat geeft je nieuwe kansen.

In 5 stappen naar een 8

Bij het aannemen van de opdracht heb je het wellicht al laten liggen. Je opdrachtgever is enthousiast en wil snel aan de slag. Hè, eindelijk een goede leverancier gevonden. Je bent ook blij. Ha, fijn dat ik een opdracht heb.

1. Bouw een relatie op. De eerste vraag is of je je opdrachtgever echt goed kent, hebt begrepen, en visa versa. Welk probleem los je voor je opdrachtgever op? Aan welke ambitie draag je bij? Gebruik hierbij de woorden van de opdrachtgever? En is jouw oplossing “diep” genoeg? En hoe omschrijf je je werkrelatie met de opdrachtgever? Open, een onderhandelingsrelatie of partner in crime relatie? Hoe beoordeelt je opdrachtgever de kwaliteit van de werkrelatie?

2. Zorg voor eenduidigheid. Wat ga je opleveren? En wat valt expliciet buiten je opdracht?

3. Begrijp de omgeving. Je hebt niet alleen met je opdrachtgever te maken. De opdrachtgever is altijd een deel van een organisatie, een onderdeel van het stakeholders spel, die in meer of mindere mate direct of vaker indirect invloed uitoefent op je opdracht.

4. Korte feedback loops. Zorg dat je steeds contact houdt met je opdrachtgever. Het kan zijn dat jij andere zaken opmerkt en te weten komt dan je opdrachtgever. Hoe zorg je dan dat je op één lijn blijft zitten?

5. Speel in op verschuivende panelen. Tijdens het uitvoeren van je opdracht kunnen er allerlei zaken veranderen. Zelfs zo zeer dat je je opdracht niet meer goed kunt uitvoeren. Hoe kun je daarmee omgaan?

Inhoud training

Met deze training weet je zeker je het uitvoeren van je opdracht met een 8 wordt gewaardeerd. Het traject is opgebouwd uit de onderstaande 5 sessies:

  1. 4 uur Theorie
  2. 4 uur Voorbereiding
  3. 2 uur De praktijk
  4. 2 uur Omgaan met veranderingen
  5. 1 uur Afronden

Gedurende het hele traject sta ik voor je klaar. Je kunt bellen. Skypen, emailen en Whatsappen.

Werkwijze

Een geheel kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken je (komende) opdracht en stellen een planning op, afhankelijk van de duur van jouw opdracht.

Het resultaat

  • Je weet precies wat je moet doen (en laten) op je opdrachtgevers blij met je te zijn
  • Je hebt aantoonbare tevreden opdrachtgevers
  • Je vergoot je mogelijkheden

Altijd tevreden opdrachtgevers? Schrijf je in voor de training.

 

persoonlijk
Gepersonaliseerd
€ 1200,-

- We gaan 1 op 1 aan de slag
- Planning afgestemd op jouw agenda
- Op bijzondere locaties in Amsterdam

Referenties

"“Norbert strooit met modellen alsof de wereld uit patronen bestaat. Hij put uit een enorme schat aan theorieën en baseert daar zijn adviezen op. Stap voor stap maakt hij me duidelijk welke reactie het gevolg is van mijn actie. Norbert leert mij welke weg ik in kan slaan om de doelen te halen die ik mezelf stel. Hij analyseert de situatie en stelt een stappenplan voor: vandaag dit en dit, morgen dat en dat. Dit doe jij, dat zal ik voor je doen, we zien elkaar overmorgen weer. In hoog tempo gaan we samen aan de slag. Soms kan ik niet meegaan in een model en schuren onze karakters piepend langs elkaar. Vaker geniet ik van zijn kennis en maak dankbaar gebruik van de tools die ik daardoor aangereikt krijg. Met verbluffend resultaat..”

Marjet Smits, Directeur ad Matres

Blije opdrachtgevers?

Scoor altijd een 8 op tevredenheid. Schrijf je in voor de training.