Referenties

 

“Norbert heeft mij enorm geholpen met het opschalen van mijn business. Door middel van het Integral Dynamic Tool heeft Norbert mij inzichten gegeven in mijn kunnen, mijn wensen en wat ik kan bereiken door dingen te veranderen. Norbert is to-the-point, houdt je scherp en pro actief. Hij denkt met je mee en komt met oplossingen. Dit alles op een geduldige maar doortastende manier met een heerlijke dosis humor. Echt een aanrader voor ondernemers!”

Kim de Nooij, Zelfstandig Ondernemer, Mijn Social Media Assistent

“Norbert is een professional en het is zeer prettig met hem samen te werken. Zijn tweede natuur is om zijn naaste op hun gemak te stellen en hen te helpen. Ik heb Norbert leren kennen als een zeer deskundige verander consultant. Samen met Norbert heb ik mijn stakeholders veel beter weten te begrijpen en kan nu soepeler omgaan met alle stakeholders. Mijn werk als scrum master kan ik effectiever en met veel plezier doen.”

Daniël Maton, Adviseur bij Software Engineering Proces Group, UWV

“Ik heb met Norbert Huijzer en zijn programma Mocca gewerkt aan een complex verandertraject. Door vanuit het doel te redenen hebben wij de gerichte interventies geselecteerd en de impact van de verandering hiervan gekwantificeerd. Dit heeft geholpen bij het temporiseren van de verandering en een gerichte benadering van de medewerkers. Het is een waardevolle exercitie geweest.”

Joost Zon, Senior Adviseur Procesmanagement en organisatieverandering, ProRail

“Met MoCCa kreeg in enkele uren een goed inzicht hoe het werkelijk zat en wist ik precies wat me te doen stond om mijn complexe project te laten slagen.”

“In een complex project binnen de overheid, waarbij de reiskosten buitenland substantieel kunnen worden verlaagd, had ik in de onderzoeksfase te maken met een complex speelveld van stakeholders en partijen. De feiten en business case spreken voor zich maar besluitvorming is gebaseerd op meer dan cijfers alleen. Ik heb samen met een MoCCa consultant eerst de kracht van alle stakeholders en alle aandachtsfactoren nagelopen en die waren ruim voldoende. Vervolgens alle elementen, bevat alle “harde” zaken zoals ICT maar ook de “zachte” zaken zoals gedrag, dienstverlening, gebruiker centraal, verbonden en ingeschat. Dit verdiepte de inzichten in de mogelijkheden en aanpak naar de verschillende stakeholder om tot een gedragen besluit en prioriteitstelling te komen. Dit is vertaald naar project aanpak en programmaopzet en heeft geleid tot acceptatie en akkoord op projectaanpak. Daarna kon het project in volle vaart verder. Ik zal MoCCa waar mogelijk blijven gebruiken om goed sturing te kunnen blijven geven aan al die “onzichtbare” zaken.”
Jos Drenkelford, Project manager dienstreizen, BuZa

“The transitional process went slow. It was there where MoCCa provided great suppport to the process.”

Application of MoCCa in a complex international water sector reform process in Zambia has delivered considerable added value to process of transferring key functions and responsibilities from the Ministry of Energy and Mines and Water Development to Water Resources Management Authority of Zambia, a newly established authority.

The added value of MoCCa is that it helped to shape up the approach and supported the analyses and answering the important questions related to current and futures stakeholder interests.

The planning process, thereby focussing on a viable and sustainable organisation was complex and a broad array of strategic issues was to be dealt with. These included budgeting and budget execution capacity, corporate financial processes, asset management including intellectual property, data and information management and developing and lean organisation (432 fte).

Establishing new national level organisation is taxing and indeed the establishment of WARMA is no exception and the transitional process went slow. It was there where MoCCa provided great suppport to the process.

MoCCa contributed to the task analysis and showed gave options on how the intervention could be carried out. For instance, it pointed out that 20% of the stakeholders where not ready to play a meaningful role with capacities inadequate while the effort and intensity of the change process was profound. It showed that objectives were not clear enough understood by all stakeholders leading to dwindling interest in the process. Middle management was insufficiently part of the exercise, etc, etc.

A Stakeholder coalition, as suggested by MoCCa was ultimately formed and was instrumental to further the establishment of WARMA considerably. It was much supported by the direction and information which was provided all along by MoCCa.”

Wim Klaassen, Partner and Director, QUEST-Consult

“Je wilt toch directeur zijn? Doe er dan wat aan!”.
En daarmee legt Norbert mijn lot in mijn eigen handen. Stap voor stap maakt hij me
duidelijk welke reactie het gevolg is van mijn actie. Norbert leert mij welke weg ik in kan slaan om de doelen te halen die ik mezelf stel. Met verbluffend resultaat. Maar daarover zometeen meer.
Mijn naam is Marjet Smits, ik ben directeur van ad Matres. Ik ontmoet Norbert op een moment dat er een heleboel zaken niet lopen zoals ik wil. Norbert vraagt: “Wat is op dit moment je grootste probleem?”, Hij analyseert de situatie en stelt een stappenplan voor: vandaag dit en dit en dit, morgen dat en dat en dat. Dit doe jij, dat zal ik voor je doen, we zien elkaar overmorgen weer. In hoog tempo gaan we samen aan de slag. Zoals gezegd, met verbluffend resultaat. Maar daarover zometeen meer.
Norbert strooit met modellen alsof de wereld uit patronen bestaat. Hij put uit een enorme schat aan theoriën en baseert daar zijn adviezen op. Soms komen we elkaar daar in tegen, kan ik niet meegaan in een model wat hij me presenteert en schuren onze karakters piepend langs elkaar. Vaker geniet ik van zijn kennis en maak dankbaar gebruik van de tools die ik daardoor aangereikt krijg.
Werken met Norbert betekent voor mij: knoeperdhard werken (Je wilt dat toch bereiken? Nou dan.), ervaren dat je zelf aan het stuur staat van je eigen leven, dat je de richting op gaat die je zelf kiest. Werken met Norbert betekent voor mij vooral: resultaat halen, resultaat waar ik al jarenlang van droom.
De resultaten die ik inmiddels behaald heb zijn:

  • Twee jaar geleden was ik een zelfstandige zonder personeel. Inmiddels ben ik directeur van een bedrijf met 10 excellente functioneel beheerders.
  • Twee jaar geleden haalde ik een omzet van € 80.000. Voor komend jaar heb ik een omzet begroot van 5 miljoen.
  • Vorig jaar had ik ruzie met mijn partner omdat ik nooit meer vrolijk was. Nu geniet ik van mijn werk en van heerlijke zondagen samen met mijn partner.

Werken met Norbert betekent voor mij: keihard werken en mijn doelen halen. En daar heel erg van genieten. ”

Marjet Smits, Directeur ad Matres

“Als hoofd van een afdeling Multimedia krijg je regelmatig te maken met snelle innovatieve ontwikkelingen, waarbij acquisitie en de dialoog met het bedrijfsleven heel cruciaal is.
Ondersteunende diensten staan jaarlijks, bij het opmaken van de begroting, onder druk. Bij ingrijpende veranderingen heb je als manager dan het gevoel dat je er alleen voor staat en ontstaat de behoefte aan een sparringpartner. Een consultant die een actuele situatie objectief in kaart brengt en samen met jou het geheel in een breder perspectief plaatst.
Norbert Huijzer heeft mij in zo’n situatie een grote stap vooruit geholpen. Hij heeft mij geleerd om meer ‘out of de box’ te denken en nieuwe technieken bijgebracht waardoor er meer perspectief ontstond in de dialoog met de beleidsmakers. Ik stond meer in mijn kracht en dat gaf veel energie.
“Ik zal zeker in de toekomst weer gebruik maken van zijn expertise. Ik heb Norbert ervaren als een professional en een prettig mens om mee samen te werken.”
Beebs van Riessen hoofd afdeling Mulitimedia

“Als ondernemer sta je vaak alleen voor bij belangrijke beslissingen. Norbert heeft mij als sparringpartner begeleid in het stellen van een concrete en reëel verkoopdoelen. Ik heb op zijn aanwijzingen een actieplan opgesteld. Norbert houd de vinger aan de pols. We hebben regelmatig contact soms persoonlijk, soms via Skype. Continu een stroom van aanwijzingen maar nooit te veel. Norbert heeft ervoor gezorgd dat er nu lijn zit in alle klantgesprekken en dat begint zijn vrucht af te werpen. Zoekt u als ondernemer een kundige sparringpartner met een persoonlijke benadering dan beveel ik Norbert van harte aan.”
Henk Stomphorst / Director

“Vanuit de passie voor mijn vak (communicatie en vormgeving) begon ik ooit als zelfstandige. Met vallen en opstaan leerde ik het ondernemerschap en alles wat daar bij komt kijken maar er kwam een moment waarbij ik, vooral op zakelijk gebied, keihard tegen mijn grenzen aan liep.

Ik ontmoette Norbert toen ik een workshop Guerrilla Marketing gaf. We spraken naderhand af en gingen samen aan de slag. In een aantal sessies, waarbij we echt de diepte in gingen, fileerden we alle mogelijke aspecten van ‘mijn business’. Wie zijn nou eigenlijk mijn klanten en welke problemen los ik voor ze op? Hoe kan ik mijn pitch op een slimme manier opbouwen zodat ik ‘m ter plekke kan aanpassen aan de persoon die ik voor me heb? Dit en nog veel meer. Norbert bracht mij naar het next level van ondernemerschap. Zijn stijl is vriendelijk, to the point en zeer doelgericht. Inhoudelijk sterk en zeer compleet.

Het is heel fijn om in Norbert een profi partner te hebben om samen naar ambitieuze, realistische doelen toe te werken. Het doorlopen van de sessies gaf mij een sterk gevoel van groei: uitstijgen boven mezelf en boven mijn conculega’s. En daarnaast is Norbert ook nog eens hele aardige vent. Aanrader voor iedereen die de ondernemer 2.0 in zichzelf naar boven wil halen! ”

Frank Paats, zelfstandig ondernemer, communicatie-ontwerper

“Samen met mijn compagnon Rob Ruck zijn wij via, via in contact gekomen met Norbert. Het had zo moeten zijn. Ik heb Norbert Huijzer leren kennen als eeninteger persoon. Hij weet als gesprekspartner een goed onderscheid te maken tussen zakelijke en persoonlijke aspecten.

Na een periode zelf aan de slag te zijn geweest met de uitwerking van een nieuwe filosofie, gericht op andere inzichten op het gebied van risicomanagement, bleek dat het hebben van een goede dienst e/o product iets anders is dan het verkopen daarvan. We waren al op zoek naar mensen die ons daarbij zouden kunnen helpen, maar dat we Norbert tegen het lijf lopen is geen toeval…… Want daar geloven wij namelijk niet in.

We hadden daarvoor vele gesprekken gevoerd en onze filosofie met velen gedeeld. Iedereen is er (zeer) enthousiast over, maar verkopen deden we het (nog) niet. De aanpak die Nobert hanteert heeft al het nodige opgeleverd. Het tot stand brengen van verbinding tussen de klant en ons staat daarin centraal, waarbij we onze stakeholders beter leren begrijpen. We hebben onze verkoop strategie in beeld, en houden dit, mede dank zijn Norbert, scherp in de gaten.

Om verbinding tot stand te brengen met de klant, is het zeer belangrijk om je persoonlijke skills te ontwikkelen. Veel (startende) bedrijven gaan ter ziele, omdat nagenoeg alleen naar het zakelijke aspect wordt gekeken, zonder dat je geregeld de spiegel voor je wordt gehouden. Dit willen wij niet. Norbert zorgt op verschillende manieren voor dat je geregeld in de spiegel kijkt. Het volgen van trainingen, lezen van boeken en artikelen en persoonlijke benadering maken daar onderdeel van uit. Het verrijkt je leven en geeft andere inzichten die je levens- en werkvreugde verhogen.

Norbert is zeer gedreven en houdt continue de vinger aan de pols. Dit houd je scherp en dat is ook wel nodig met de hoeveelheid werk dat dit in eerste instantie met zich meebrengt. De opdrachten die hij geeft zetten je direct tot nadenken, maar met behulp van zijn zelf ontwikkelde Integral Dynamic Model houd je het overzichtelijk in beeld. ”

Wim Rutten, Risico- en Realisatiemanager, Directeur Qurisk

“Norbert heeft ons geholpen bij een inventarisatie van werkzaamheden en competenties binnen de afdeling IT.

Daarbij heeft hij verschillende teams in coachingsessies begeleid in een verandertraject, met als doel de afdeling Functioneel applicatiebeheer succesvol te laten werken in een nieuwe rolverdeling.

Norbert hanteerde hierbij een pragmatische, heldere en open aanpak, waarbij zowel medewerkers als management zich goed geholpen voelden.

Het lukt hem om mensen snel, met gerichte adviezen tot nieuwe inzichten te doen komen.

Door een kundige analyse van competenties via interviews en workshops heeft Norbert uitstekend bijgedragen aan verbetering van werkprocessen en individuele vaardigheden binnen het hele team.”

Joeri Coppejans Head of IT Analysis & Support, SDU

“Ik ben ontzettend blij dat ik van Norbert vele goede adviezen heb gekregen en hierdoor mijn teamcoaching project succesvol heb afgerond. Norbert weet te motiveren en is professioneel!”

Martha Palm, Counsellor /Coach en Bedrijfscoach

“Het pad van mijn ambitieuze doelen is niet die ene rechte korte lijn van A naar B. Het is soms een zoekproces naar wat niet en wat wel werkt. Nu zit ik dan eindelijk op de juiste weg. Ik weet nu dat het gaat lukken. Ik maak mensen blij met mijn muziek. Dat doe ik met veel plezier en passie. Dat is mijn grote talent. Ik weet nu wel welke mensen mij verder inspireren, enthousiasmeren en professionaliseren.  Daar hoort Norbert zeker bij. Dat is Norbert’s zijn talent.  Norbert heeft mij met geduld ondersteund bij het creëren van overzicht, iets kunnen loslaten, nemen van besluiten en mij laten inzien wat precies mijn talenten zijn. Met kleine, praktische zaken en soms de diepte in. Het is sowieso heel fijn om met Norbert te sparren”

Mireille Linger,  Zakelijk leider & Docent Braziliaanse muziek, Wereldmuziekschool Amsterdam

 

Wilt u ook graag in dit rijtje staan?