Veranderen Activeert aanpak

Veranderen Activeert aanpak

Als organisatie leef je in de dynamiek van een veranderende wereld.  Veranderen vraagt nogal wat van mensen. Temeer omdat mensen ingesteld zijn op gemak en om binnen hun eigen comfortzone te blijven. Veranderen vraagt nogal wat van organisaties, temeer omdat geen enkele verandering op zichzelf staat, het is altijd een deel van een groter geheel. 

Veranderen Activeert is onze aanpak

Hoe stook je het vuur aan? Acties die leiden tot veranderingen, daar gaat het om. Daad bij het woord voegen. Begrijpen welke krachten veranderingen belemmeren en hoe dat te doorbreken. Eerlijk en transparant. Transparantie geeft zekerheid. Eerlijk zijn is een voorwaarde om geloofwaardig te blijven. Activerend veranderen brengt de verandering op gang, laat alle actoren meedoen en zorgt voor een goed einde.

Activerend Veranderen werkt met activators: praktisch en concreet: 

Zet veranderen voorop

Het lijkt een open deur maar teveel change projecten gaan niet over verandering. Veranderen is niet meer van het zelfde doen. Niet veranderen leidt tot kwarren: een haast onzichtbaar stilstaan. Verzadigd. Veranderen zit in het DNA van de mens, iets steeds beter maken. Energie op de juiste manier inzetten. Ruimte maken voor zaken die echt van belang zijn. Blijf relevant. Echt veranderen resulteert in no way back, terugvallen is geen optie meer. Onderken de verandering. Zet verandering voorop in je denken en doen. Je bent veranderingsgezind.  Aan de slag.

 

Reik naar de sterren

Niet reiken leidt tot verzadiging. Het geeft een geweldig gevoel om het schijnbaar onmogelijke bereikt te hebben. Voor jezelf, alle actoren om je heen en je organisatie. Maak je intenties en die van je organisatie verreikend en verrijkend. Sterren aantikken leidt altijd tot veranderingen. Creëer beste versie van jezelf en anderen. Met je voeten op de grond naar de sterren kijken. Vorm eerst een realistisch beeld van wat je voor ogen staat. Maak het tastbaar en concreet. Laat zien waar de reis toe leidt. Zo neem je anderen mee. Aan de slag. 

 

Maak een veranderkaart 

We zien het dagelijkse gebeuren. Teams beginnen met vol enthousiasme. Een gezond opportunisme. Er wordt geen verschil gemaakt tussen doen en veranderen. Kleine succes vieren. En langzaam, sluipend, loopt de energie weg. Relevante resultaten worden maar niet behaalt. Ha, daar komt het volgende project al weer langs. Daar gaan we weer. Zo zonde van al die ‘dure’ tijd, geld en energie. Wat de reis gaat brengen. Wat ga je onderweg tegen kan komen. Wat verandert en wat verandert er bedoeld en onbedoeld mee? Dat is meer dan je denkt. Aan de slag.

 

Ontwerp de verandering

Alles, werkelijk alles, om ons heen is ontworpen. Ontworpen met een bedoeling. Een niet-verreikend ontwerp is de basis van misstanden, teleurstellingen en nog veel meer ellende. Veranderen van gedrag, organisaties, diensten, producten, werkwijzen, systemen en/of al die andere bijkomende zaken is complex. Er is altijd samenhang. Veranderingen kun je ontwerpen. Het is hard nodig.  Een goed Veranderontwerp geeft antwoord op hoe je:

√ iedereen mee laat doen: maak het persoonlijk

√ veranderkracht optimaal benut en zelf kan vergroten

een vliegende start maakt: met iets kleins beginnen met een groot(s) effect

√ actoren activeert

√ focus en energie behoud: op de juiste manier veranderen

√ beoogde resultaten behaalt

√ open blijft staan: begrijpen, leren en bijsturen

√ de verandering borgt: terugvallen is geen optie meer.  Aan de slag.

 

  • Realiseer de verandering

    Activeren. In beweging zetten. Met elkaar, voor elkaar. Borgen wat werkt. Mensen blijven mensen, dus het zal hier en daar vast anders gaan dan gedacht. Geeft niet, dat maakt veranderen ook leuk. Stukjes herontwerpen. Bijsturen. Afbakenen en openstellen. Aan de slag

 

“Ik ontmoet Norbert op een moment dat er een heleboel zaken niet lopen zoals ik wil. Norbert vraagt: “Wat is op dit moment je grootste probleem?”, Hij analyseert de situatie en stelt een stappenplan voor: vandaag dit en dit en dit, morgen dat en dat en dat. Dit doe jij, dat zal ik voor je doen, we zien elkaar overmorgen weer. In hoog tempo gaan we samen aan de slag. Zoals gezegd, met verbluffend resultaat.”

Marjet Smits, Directeur ad Matres

pas door te veranderen kun je groeien

De kern van mijn dienstverlening zijn de antwoorden op de vragen 'Wat zijn je ambities?’, ‘Wat te veranderen om je ambities te realiseren?', 'Hoe anderen persoonlijk betrekken?' en 'Hoe te veranderen?' Ik geloof in het eerst begrijpen, integraal veranderen, veranderingen persoonlijk maken, bite sized steps, het in kaart brengen van de verandering en dat veranderen altijd begint met een change mindset. Opdrachten uitgevoerd voor complexe organisaties (o.a. UWV, Shell, Aegon, P-Direct, Nuon, ENGIE, KLM-AF) en voor tal van MKB bedrijven die door te veranderen konden groeien. 

direct aan de slag?

neem gerust contact op voor het maken van een afspraak