Getting Change Done

Getting Change Done

van iets iets anders te maken 

De wereld verandert in steeds hoger tempo. Veranderingen hebben meer impact.  Als organisatie moet je overleven binnen de dynamiek van een veranderende wereld.  Mensen zijn ingesteld op gemak en om binnen de grenzen van hun eigen comfortzone te blijven. Veranderen vraagt nogal wat van een organisatie, temeer omdat geen enkele verandering op zichzelf staat, het is altijd een deel van een geheel. 

We zien verandering als een product van tegengestelde krachten. De krachten die je op hun plaats houden, en de krachten die je op weg houden naar iets dat jij of je organisatie niet zijn. 
Getting Change Done biedt je de mogelijkheid om te veranderen.

Getting Change Done® is een productiviteits methodologie die definieert hoe je de veranderingen benadert die je in jouw organisatie wilt realiseren. Getting Change Done is opgebouwd uit vijf duidelijke stappen.

Reik naar de sterren

Het begint met een intentie

Begrijp hoe het werkt

Get the beat of the system

Iedereen mee laten doen

All change is peronal 

Verleg grenzen

Buiten comfortzones treden op een comfortabele manier

Het hele speelveld overzien

Chart the change

Precies het juiste veranderen

Vindt balans in de samenhang

Weet wat je organisatie aankan

Maak er hapklare brokken van

“Ik ontmoet Norbert op een moment dat er een heleboel zaken niet lopen zoals ik wil. Norbert vraagt: “Wat is op dit moment je grootste probleem?”, Hij analyseert de situatie en stelt een stappenplan voor: vandaag dit en dit en dit, morgen dat en dat en dat. Dit doe jij, dat zal ik voor je doen, we zien elkaar overmorgen weer. In hoog tempo gaan we samen aan de slag. Zoals gezegd, met verbluffend resultaat.”

Marjet Smits, Directeur ad Matres

pas door te veranderen kun je groeien

De kern van mijn dienstverlening zijn de antwoorden op de vragen 'Wat zijn je ambities?’, ‘Wat te veranderen om je ambities te realiseren?', 'Hoe anderen persoonlijk betrekken?' en 'Hoe te veranderen?' Ik geloof in het eerst begrijpen, integraal veranderen, veranderingen persoonlijk maken, bite sized steps, het in kaart brengen van de verandering en dat veranderen altijd begint met een change mindset. Opdrachten uitgevoerd voor complexe organisaties (o.a. UWV, Shell, Aegon, P-Direct, Nuon, ENGIE, KLM-AF) en voor tal van MKB bedrijven die door te veranderen konden groeien. 

direct aan de slag?

neem gerust contact op voor het maken van een afspraak