Waartoe leiden agile veranderingen?

Waartoe leiden agile veranderingen?

Lindy Hop is een van de vrolijkste dansen die ik ken. Vrolijk, lichtvoetig en wendbaar. Het plezier staat voorop en dat is aan alles te merken. Agile zie ik als de Lindy Hop van het werken. Wat brengt agile? Nou, meer plezier in het werken. Is dat het doel? Ja? Of toch niet? Wat bereik je als organisatie als iedereen echt prettig aan het werk is? Agile zelf, een manier van werken, is in ieder geval niet het doel. Trajecten, projecten die klinken als “we gaan agile werken” maken van agile het doel. Dan lijkt agile een panacee.

Veel veranderingen mislukken door het gebrek aan een helder doel. Een van de doelen kan de waarde maximalisatie van een organisatie zijn. Dit is van oorsprong een economisch motief gericht op het blij maken van de aandeelhouders. Het beurzen stelsel is hierop gebaseerd.
Een ander doel van de verandering, in dit geval wat met agile bereikt kan worden, is om organisatiedoelen te realiseren.

Waartoe leiden agile veranderingen?

Welk probleem los je op met agile? Welke ambities worden met agile gerealiseerd? Wat is de aanleiding? Meer van dit soort vragen worden gesteld en beantwoord om een agile traject perfect te laten aansluiten bij de doelstellingen. Agile belooft lichtvoetig- en wendbaarheid. Waar gaat in de toekomst de dynamiek ontstaan?

Intern: invulling geven aan “een blije medewerker, een blije klant”, het aantrekken van de juiste medewerkers, ander business model of digitalisering.

Extern: zoals scherpe concurrenten, wet- en regelgeving, andere maatschappelijke concepten (zoals mobility) en innovaties.

Een van de succesfactoren: what’s in a name?
Als de naam van een agile traject of project refereert naar het doel dan is dat een van de indicatoren die aangeven dat agile gaat slagen.

Wil net zoveel plezier als de Lindy Hop dansers en wil je er zeker van zijn dat jouw agile traject aansluit bij de organisatiedoelen?

Maak dan de vrijblijvende afspraak  met mij (Norbert Huijzer: 06 452 42 85).