Je 1e werkdag, de verandering is begonnen

 Je begint, het is je eerste werkdag. Je bent meer dan van harte welkom. Fijn dat je er bent! Je wordt vriendelijk onthaalt. Je wordt meegenomen in het onboarding proces. Een reeks van kennismakingsafspraken volgen. Nog geen backlog en wel al meteen lekker druk. Je instelling is vooralsnog luisteren, vragen en begrijpen. Over 12 weken/3maanden/100 dagen wordt een flitsend plan van je verwacht. Daarna kan het veranderen gaan beginnen.  Je vergist je.

Op je eerste werkdag, op het allereerste moment, heb je al meteen de verandering ingezet. Alleen al door er te zijn verander je iets. Dat iets begint met de eerste indruk van jou. Je imago is in de maak.

Het iets is ook gevoel. Zoals het gevoel van onzekerheid. Wat gaat er nu gebeuren? Heeft deze persoon ook het beste met mij voor? Onzekerheid belemmert om open te zijn. Gevoel van blijdschap kan je komst ook met zich meebrengen. Deze persoon gaat ons verder brengen! Of als de situatie nijpend is: deze vrouw/man gaat ons redden. Het gevoel van blijdschap kan onbewust leiden tot ‘zeg me maar wat ik moet doen.’ modus.

Meer mensen en teams ontmoeten betekent dat je steeds meer aan het veranderen bent. Het iets wordt per ontmoeting groter. Er ontstaat een dynamiek.

Het iets is wordt meer.

Niet onderkennen van de veranderingen die je teweeg brengt leidt al snel tot een 0-1 achterstand bij het initiëren van de noodzakelijke veranderingen. 

Je kunt niet niet zijn. Hoe 1e werkdag in vullen zodat je meteen op een 1 – 0 voorsprong komt?

Zoals met zoveel zaken begint het met het bewust zijn. Je kunt dan wel keuzes maken en je voorbereiden. Maak vooraf een Veranderkaart: wie ga je ontmoeten en wat ga  veranderen? Is dit je bedoeling? Gaat het jou helpen met het bereiken van de doel van je functie? Pakt dit niet goed uit bedenk dan per actor wat vanaf je vanaf het allereerste moment anders gaat doen. 

Ik help je graag bij het bedenken van wat je anders kan doen zodat vanaf het eerste moment iedereen meekrijgt. 

Bel gerust. 06 452 492 85 of mail Norbert@Change-Experts.nl