De snelste manier van veranderen

paradigmashift

Mensen veranderen niet snel. Het kost vaak weken, maanden of jaren om beoogde veranderingen te realiseren. Of het lukt zelfs helemaal niet. Kan een verandering binnen één momenten plaatsvinden? Ja, dat kan. Een goed ontworpen en getimede paradigma shift kan voor een klein wondertje zorgen.

Paradigma shift

paradigmashiftEen paradigma shift is een beleving op een bepaald moment wat in één keer leidt tot een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid. Er zijn diverse bekende paradigma shifts. Om enkele te noemen: het vliegdekschip dat toch gaat uitwijken voor de vuurtoren, het plaatje van de heks, of is het toch een mooie vrouw?

En in vele films wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van het laten zien en bevelen van een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid.

Mijn favoriet is de 3d beleving.

 

 

Zelf toepassen

Veranderingen die iemand kunnen raken beginnen met het gevoel. Gevoelens als schrikken, verbazing, verwondering, boosheid, blijheid of ‘dit kan niet langer zo doorgaan’. Door een goed voorbereide en geplande paradigma shift kan een bepaald gevoel worden opgeroepen.

6 manieren
Er zijn zes manieren zijn nuttig bij het helpen om in te spelen op het gevoel en gedachtes van mensen.
1. Rede. Op basis van redenen en argumenten iemand tot een ander inzicht laten komen.
2. Onderzoek. Op basis van onweerlegbare feiten, cijfers en de gevolgen, tot een ander inzicht laten komen.
3. Resonantie. Hoe iets overkomt, een direct beroep doen op het gevoel. Vragen als Hoe voelt het? Wat doet het met je? hoe komt een boodschap over? Markeer de boodschap en inspelen om het bewustzijn te vergroten.
4. Herschrijving. Iets op andere manier beschrijven, op een andere manier er tegen aan kijken. Een ander viewpoint innemen. Zaken in een andere context plaatsen en herkaderen. Wanner je de zaak vanuit een heel ander gezichtspunt bekijkt, ontstaat er een nieuw inzicht.
5. Beloning als belangrijk onderdeel van een conditioneren.
6. Gebeurtenissen in de wereld kunnen het perspectief van een iemand veranderen. Dergelijke gebeurtenissen kunnen heel triviaal, maar heel toepasbaar zijn. Het speelt in op het nu, de actualiteit. Maak slim gebruik van de laatste gebeurtenissen in de wereld.

3 interventies

Er zijn vele soorten van interventies waarmee je een van de bovenstaande manieren kunt toepassen. Ik wil er graag 3 uitlichten omdat die naar mijn mening misschien wel de meest effectieve manieren van veranderen zijn.

1. Interactieve dialoog. De face 2 face communicatie. Bij elkaar in een ruimte zijn. Ik benoem dit expliciet omdat tegenwoordig elk internationaal georiënteerde organisatie veelvuldig met Skype werkt. Skype is een prima communicatie middel maar het mist belangrijke elementen.
2. Beeld of nog beter iemand een rakende foto laten zien. Een foto die iedereen zich nog kunnen herinneren is het op het strand aangespoelde vluchteling kindje. Bepaalde foto’s onthoud je de rest van je leven. Ik zie nog wel eens dat foto’s gebruikt worden voor moodboard maar daar blijft het vaak bij. Dat is jammer want er je kunt zoveel meer doen met beelden en foto’s.
3. Oneliner. Mensen hebben het druk, druk, druk. Tijd nemen om iets rustig te lezen wordt weinig meer gemaakt. Er is altijd tijd om een oneliner te lezen.

Al het bovenstaande kan een paradigma shift veroorzaken, daarmee in één keer gedachtes en gevoelens veranderen.

Paradigma shift komen niet uit de lucht vallen. Ze worden ontworpen. En dan op het juiste moment toegepast.

Wil je een paradigma shift inzetten om te veranderen? Neem dan contact met mij op: 06 452 492 85 of Norbert@Change-Experts.nl