De Zelfstandig ondernemer, een mini-organisatie

‘Ik wist niet dat ik zoveel armen en benen had’
Zei een zelfstandig ondernemer tegen mij.
‘En je hebt ze allemaal nodig’.
‘Waarvoor dan?’
‘Nou, je vertelde me net dat je hard werkt en te weinig winst maakt’

Wat ik zie is dat ondernemers al hun armen en benen nodig hebben om te organiseren waar ze behoefte aan hebben.
Ze verbinden zich met mensen waarvoor en waarmee ze werken. Ze kennen hun ‘markt’ en weten waar ze zich in onderscheiden en voor wie ze van toegevoegde waarde zijn. Hun verdienmodel is gezond. Op papier maken ze sowieso altijd winst. Ze weten precies waar ze focus op moeten houden. Een uitgekiende set van producten en diensten die zorgen voor recurring business bij dezelfde klant.

‘Nou, nou, ze zullen het wel druk hebben. ’
‘Klopt’

Ze hebben controle over hun agenda. Het duurt altijd even maar door een consistente en dankzij doordachte marketing weten de klanten hun te vinden. Ze maken tijd vrij voor persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van hun veranderkracht.

‘Is het allemaal zo simpel?’
Ja en nee. De crux zit ‘m in de samenhang, kwaliteit en niet opgeven maar wel bijsturen in de ingeslagen route. En wat een uitdaging blijft is het vinden van nieuwe klanten.

‘Pfff, wel veel allemaal. Waar kan ik mee beginnen?’
Jezelf ervan diep van overtuigen dat je een mini-organisatie bent en dat jij die goed kan leiden.

Wat dacht je ervan om een afspraak te maken en te denken en te praten over wat jij verder kunt veranderen om het zakelijke leven te leiden dat je voor ogen hebt?

Bel 06 452 492 85 of mail Norbert@Change-Experts.nl
Met vriendelijke groet
Norbert Huijzer

P.s. De Zelfstandige, een mini-organisatie is een onderdeel van veranderprincipe Acces all Areas, een onderdeel van het gedachtegoed Change Mindset. Wil je jezelf verder ontwikkelen in veranderen? Dat kan. Bel 06 452 492 85 of mail Norbert@Change-Experts.nl