Telefoon: +31 (0)6 45 24 92 85     E-mail: info@change-experts.nl

Je ziet het pas als je begrijpt

Veranderen begint met begrijpen

Begrijpen en zien

Met welke bril kijkt je? Vanuit welk perspectief bezie je het? Met welke aannames? Wat is je viewpoint? Het bewust stellen en beantwoorden van deze vraag is de vraag al bijna beantwoorden. Ik heb een gevarieerde set van verrassende en nuttige viewpoints. Van het menselijk tot het organisatorische, vanuit een bepaalde mindset tot een model. Door eerst te begrijpen wat kan gaan zien, ga je het zien. Een

3D ervaring

Neem echt even de tijd! Het is een bijzondere ervaring die je niet meer vergeet.

Je heeft geen 3D-bril nodig hebt om 3-dimensionale objecten te vinden in de onderstaande foto. Klik op de afbeelding om te vergroten, zodat niets je afleidt. De truc is niet te concentreren op de plaatje, maar om er "doorheen" te kijken, de verte in. Ontspannen, dagdromen. Het vergt enige oefening.

Een andere manier werkt ook: echt dicht bij het scherm (letterlijk, raakt u het scherm met je neus :-), zul je niet scherp zien en dat is de bedoeling. Nu langzaam verder weg van het scherm (vergeet niet om de focus achter het scherm te houden) en meestal rond de 10 cm van het scherm gaat u beeld langzaam ontwaren. Blijf kijken. Lukt het niet, start opnieuw. Neem de tijd (circa 10 minuten).

Begrijpen

Maak even de tijd! Het is een bijzondere ervaring.

Bij dienstverlening geef ik mijn klanten nieuwe manieren van begrijpen en kijken. Dat geeft je nieuwe inzichten, echte eye openers. Dan ga je begrijpen wat mogelijke veranderd moet worden zodat doelen worden bereikt.